HOME SMJEŠTAJ RENT A CAR PLAŽE IZLETI KONTAKT I LOKACIJA
 
APARTMANI BJELANOVIĆ
Lastva Grbaljska, Crna Gora    tel: +382 69 740 000, +382 67 021 000     info@apartmanibjelanovic.com
Budva

Budva je stara oko 3.450 godina i jedan je od najstarijih gradova na Jadranskom moru.. Stari grad u Budvi je gradska tvrđava u današnjem istoimenom naselju. Utvrđeni grad na ovom prostoru je postojao još u doba antike. Istoričari veruju da je prvobitno bio ostrvo, koje se kasnije spojilo sa obalom i napravilo zemljouz. Područje oko grada, duž obale, poznato je i kao Budvanska rivijera. Budvu često nazivaju i "metropolom turizma" jer je najposjećenija destinacija u Crnoj Gori i jedna od najposjećenijih na Jadranu, poznata po peščanim plažama i noćnom životu. Stari grad je bio teško oštećen u razornom zemljotresu 1979. godine, ali je potpuno obnovljen.

A najljepši pogled na more iz Starog grada puca pravo sa gradskih zidina - precizno usmjeren kamenim puškarnicama. Sa njih se nekad dobro motrilo da neprijatelj ne napadne grad, a danas su zgodna mjesta za romantične susrete, šetnje i osamljivanja svake vrste. Bedemi se šire u Citadelu, nekad moćno vojno utvrđenje, kojoj ljeti još ponekad pođe za rukom da se preruši u pozornice festivala „Grad teatar“.

Počelo je tako što je vrhovni starogrčki bog Zevs napravio pometnju i oteo feničansku princezu Europu. U potrazi za sestrom, Kadmo je prošao dug put od proročištva Delfi do ubistva zmaja. Zbog svog mitološkog grijeha, pod stare dane je, zajedno sa svojom ženom i ćerkom bogova - Harmonijom, prognan iz rodnog grada Tebe. Butoe (Budva) je dobila svoje ime po volovima koji su dovukli kola legendarnog para do njihovog novog, sudbinskog odredišta. Tako kaže mit. Harmonija tragova preko 2,500 godina opipljive istorije i još starije prirode u kojoj se razvila, govori da je tu ipak bilo nekog božanskog posla.

5 km od naših apartmana.

HOME SMJEŠTAJ RENT A CAR PLAŽE IZLETI KONTAKT I LOKACIJA
Lastva Grbaljska, Crna Gora    tel: +382 69 740 000, +382 67 021 000     info@apartmanibjelanovic.com
Developed By CoDe