HOME SMJEŠTAJ RENT A CAR PLAŽE IZLETI KONTAKT I LOKACIJA
 
APARTMANI BJELANOVIĆ
Lastva Grbaljska, Crna Gora    tel: +382 69 740 000, +382 67 021 000     info@apartmanibjelanovic.com
Izleti

Lokacija apartmana Bjelanović je takva da se u neposrednoj blizini (na najviše sat vremena vožnje) mogu posjetiti različite lokacije prirodne ljepote, kulturno-istorijski spomenici i gradovi. Evo par mjesta koje preporučujemo.

Kotor
U podnožju padina Lovćena, na dnu najljepšeg zaliva Mediterana i jednog od najljepših na svijetu, smješten je Kotor, grad bogate kulturne tradicije i jedna od najbolje sačuvanih srednjovjekovnih urbanih cjelina ovog dijela Mediterana.
 
Lovćen
Lovćen nije samo planina, Lovćen je sveto mesto koje svaki Crnogorac ili njihov gost doživljava kao da je svetinja.Zbog velikog istorijskog i kulturnog značaja Lovćen se smatra simbolom crnogorske državnosti.
 
Budva
Budva je stara oko 3.450 godina i jedan je od najstarijih gradova na Jadranskom moru.. Stari grad u Budvi je gradska tvrđava u današnjem istoimenom naselju. Utvrđeni grad na ovom prostoru je postojao još u doba antike.
 
Manastir Ostrog
Manastir Ostrog je najveće hodočasničko mjesto u Crnoj Gori gdje dolaze vjernici svih religija iz svih krajeva svijeta. Nalazi se nadomak Nikšića i smješten je u okomitoj stijeni, sa koje se pruža pogled na ravnicu Bjelopavlića.
 
Cetinjski manastir
U podnožju Orlovog krša, na mjestu na kome se nalazio dvor Ivana Crnojevića, vladika Danilo je 1701. godine podigao Cetinjski manastir ugrađujući u njega arhitektonske elemente sa razorenog Crnojevića manastira.
 
Sveti Stefan
Sveti Stefan je nejluksuznije i najlepše letovalište na Jadranu i na Crnogorskom primorju. Ostrvo iz bajke, Sveti Stefan se nalazi nedaleko od Budve i povezano je uskim kamenim prolazom sa kopnom.
 
Skadarsko jezero
Najveće jezero na Balkanu i ujedno jedini nacionalni park u kome dominiraju vodeni i močvarni ekosistemi. Nalazi se na jugoistoku Crne Gore u kotlini koju od mora odvaja planina Rumija.
 
Bar
Dvorac kralja Nikole izgrađen je 1885. godine na samoj morskoj obali. Sagradio ga je kralj Nikolasvojoj kćerki knjeginji Zorki i zetu knezu Petru Krađorđeviću. Sastoji se od velikog dvorca, malog dvorca, kapele, stražarnice i zimske bašte.
 
HOME SMJEŠTAJ RENT A CAR PLAŽE IZLETI KONTAKT I LOKACIJA
Lastva Grbaljska, Crna Gora    tel: +382 69 740 000, +382 67 021 000     info@apartmanibjelanovic.com
Developed By CoDe